نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏چهار شنبه‏، 2019‏/06‏/12

 

 

 

 

آرشیو ماه ژانویه تا دسامبر  ۲۰١۷

 

 

   پرویز دستمالچی

راهی نیست، مگر گذر از این نظام

در حاشیه اعتراضات مردم در مشهد و...

● علت شکست استراتژیک و ناکارآمدی حکومت درست در همین سیستم آپارتاید، تبعیض، بی عدالتی، و تامگرایی فراانسانی ج.ا. است که می توان به آنها بی لیاقتی، بی مسئولیتی، فساد، دزدی و چپاول و... سیاستمدارن کوچک و "بزرگ" آن را نیز افزود. هنگامی که دین و کتاب "مقدس" مرجع توجیه تبعیض و جنایت شود، قیام علیه هر دو شروع خواهد شد: "اسلام را پله کردند، مردم را ذله کردند". در نظام ناحق، قیام حق ملت است ...

 

ایرج مصداقی

در تجمعات اعتراضی شرکت کنیم یا نکنیم؟

چه شعاری انحرافی است؟

● یک روز پس از اعتراضات در مشهد و چند شهر استان خراسان رضوی، کرمانشاه، اصفهان، رشت، خرم‌آباد، قم، زاهدان و چند شهر دیگر نیز شاهد اعتراضات مشابهی شد. بسیاری چه در شبکه ‌های اجتماعی و چه در محافل عمومی و خصوصی برگزاری تجمعات مشهد و کرمانشاه را برنامه‌ ای از سوی مخالفان حسن روحانی و بطور مشخص سپاه می دانند.

 

علی شاکری زند

نکاتی

پیرامون مفاهیم

ملیت، اقلیت، خودمختاری

بخش سوم

نگاهی به تاریخ کردستان

● باید دانست منطقه‌ ای از ایران که در قدیم اردلان نامیده می‌ شد و به ‌دنبال نامگذاری جدید آن به دلائل اداری در دوران سلجوقی و سلطنت سلطان سنجر، از پایان قرن ششم هجری، با عنوان تازه‌ ی کردستان در دفاتر دیوانی ثبت شد و حدود آن را ضبط و تعیین ‌کردند و از آن زمان بود که در تاریخ بدین نام خوانده‌ شد، از دوران باستان محل زندگی طوایفی ایرانی بوده که از راه دامداری و زراعت روزگار‌می‌ گذرانده اند.

 

دکتر پرویز داورپناه

پوزشخواهی از دیکتاتورهای پهلوی بی معناست

مساًله ی ملیون ایران استقلال و دموکراسی است

● چندی است افرادی از کارگزاران گذشته‌ ی جمهوری اسلامی و گروههای ورشکسته‌ ی اپوزیسیون آن با طرفداری از اعمال گذشته ‌ی پادشاهان پهلوی و همصدا با شاه ‌اللهی ها به توبه و استغفار از دیکتاتورهای پیشین پرداخته و اعلام می کنند که خود را در یک پوزشخواهی بزرگ به «پیشگاه رضاشاه کبیر و فرزندش» مدیون می دانند.

 

پیام تسلیت مهندس عباس امیر انتظام

به مناسبت درگذشت شادروان حمید ذوالنور

● با اندوه فراوان اين ضايعه جبران ناپذير را به جبهه ملى ايران، حزب ايران، و يكايك هموطنان گرانقدرى، كه فارغ از مكان و زمان، دغدغه میهن و هم میهن دارند، صميمانه تسليت عرض مى نمايم.

 

علی شاکری زند

نکاتی

پیرامون مفاهیم

ملیت، اقلیت، خودمختاری

بخش دوم

احساس ایرانی‌بودن

● احساس ایرانی بودن با همه ‌ی ویژگی‌ های کم‌ نظیر آن برای یک ایرانی چنان عادی است که در نظر خود او طبیعی و کم ‌اهمیت می‌ نماید در حالی که چون اندکی در تاریخ و فرهنگ دیرینه‌ ی خود غور کند در‌می ‌یابد که نه یک چنین وابستگی چندان طبیعی‌ است و نه  احساس آن پیش‌ِپاافتاده، زیرا همانند آن در میان همه‌ ی مردمان جهان الزاماً وجود ‌ندارد؛ و بر او روشن می‌ شود که این احساس زاییده ‌ی عوامل پیدا و ناپیدای بیشمار، بسیار ریشه ‌دار و کهنی است که او را، عموماً به ‌صورت ناخودآگاه، به دیگر ایرانیان پیوند‌ می ‌دهد.

 

به یاد رئیس فقید شورای عالی نهضت مقاومت ملی ایران

خاطره ی مهندس حمید ذوالنور از ۱۶ آذر

اولین تظاهرات یکپارچه دانشگاه تهران

(نگاهی به جنبش دانشجوئی سالهای ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۲ خورشیدی در ایران*)

● بعد از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و سقوط دولت مصدق و محاکمۀ او در دادگاه نظامی که در واقع تبدیل به محاکمه کودتاگران گردید و دستگیری بسیاری از شخصیت ‌های نهضت ملّی، مقاومت در برابر کودتا با تشکیل نهضت مقاومت ملّی مرکب از احزاب ملّی و شخصیت هائی که دستگیر نشده بودند ادامه یافت و پس از سرکوبی آن و تبعید و زندانی سران و کادرهای آن، باز احزاب وابسته به نهضت ملّی به حیات خود هر چند بسیار محدود ادامه می‌دادند و بمناسبت‌های گوناگون با انتشار اعلامیه هائی حتی از مخفی‌ گاهها در حد توانائی خود کوشش می‌ کردند که مشعل نهضت ملّی را روشن نگه دارند و روزنه ‌ای بسوی امید باز نگه دارند.

 

علی شاکری زند

نکاتی

پیرامون مفاهیم

ملیت، اقلیت، خودمختاری*

بخش یکم

● آنچه در بسیاری از کشورهای جهان گاه به‌ حق و گاه به ‌خطا طلبِ استقلال یا طلب‌ خودمختاری نامیده می ‌شود در هر جا و در هر زمان دارای ماهیت بکلی متفاوتی است که در هر مورد از منشا‌‌ءِ متفاوت آن سرچشمه‌ می‌ گیرد. تقلید چشم ‌بسته، یا فقدان اندیشه‌ ی انتقادی، به ‌ویژه در کشورهای دنیای سوم، و حتی در میان بخش مهمی از رسانه های سراسر جهان سبب ‌شده که در تقریباً همه ‌ی موارد در این زمینه به ‌مدد مفاهیم کلیشه ‌مانند و واژگان عاریتی یکسانی، که هر یک از دیگری رونویس ‌کرده و فارغ از هرگونه نقادیِ آنها، در مورد جدیدی به‌ کاربسته، سخن‌ گفته ‌شود بدون کمترین توجه به معنا و منشاءِ تاریخی و اجتماعی آنها و به نتایج زیانباری که کاربرد نیاندیشیده‌ ی مفاهیم وام گرفته از دیگران می‌ تواند در گمراهی اذهان و سرنوشت یک یک کشور به بارآورد.

  

مراسم سالگرد فروهرها با مسالمت برگزار شد

● نوزدهمین سال قتل فروهرها در تهران با حضور گسترده مردم، دو ساعت سکوت و خواندن سرود ای‌ ایران برگزار شد. شبکه ‌های مجازی نیز با هشتگ سکوت با این مراسم اعلام همبستگی کرده بودند.

 

رضا مقصدی

...و اشک می‌چکد از چشم‌های آیینه

● زمین

چه تلخ، چه غمناک

با تو حرف زده ست.

تو‌ای تبار ِطربناک ِ پاک ِ دیرینه!

سرود ِ سوگ ِ تو اینک به جان ِ باغم ریخت

واشک می‌چکد از چشم‌های آیینه.

 

علی شاکری زند

علل واقعی جنگ ایران و عراق

و افسانه‌ی حمله‌ی نظامی عراق به ایران بنا به توصیه‌ی شاپور بختیار

بخش چهارم:

شعبده‌ پیرامون به‌اصطلاح

اسرار اسناد وزارت خارجه‌ی انگلستان

● پس از همه ‌ی تیرهای زهر‌آلودِ اتهام که دیدیم در رودر‌رویی با حقایق انکارناپذیر تاریخی به سنگ خورد دشمنان بختیار که با همه‌ ی قدرت حکومتی‌ عریض و طویلشان همچنان از نام او در هراس‌ اند باز هم کوشیدند و می‌ کوشند با استمداد از وسائلی پوچ حرمت این نام را خدشه‌ دار ساخته جاذبه‌ ی اندیشه‌ ی مربوط به آن را خنثی‌گردانند.

 

پرویز داورپناه

لجن پراکنی پیرامون قتل معصومه مصدق،

نوه زنده یاد دکتر ﻤﺣﻤ۔د مصدق

● موضوع بحث به پرونده قتل یکی از نوادگان مصدق، معصومه مصدق، بر می گردد که در اردیبهشت ماه ۷۷ در تهران، در خانه اش به قتل رسید و این پرونده هنوز باز است. معصومه مصدق که بیشتر عمرش را در خارج از کشور زندگی کرده بود، پس از مرگ مادر به ایران آمده بود تا به اسباب خانه سروسامان داده، آن را بفروشد و به خارج برگردد.

 

علی شاکری زند

علل واقعی جنگ ایران و عراق

و افسانه‌ی حمله‌ی صدام به ایران بنا به توصیه‌ی شاپور بختیار

بخش سوم:

جستجو در علل و مقدمات

حمله‌ی عراق به ایران

● قبلاً گفته‌ بودیم که گرچه این حادثه علل گوناگون و متعدد داشته اما در میان آنها برخی اصلی و عمده بوده ‌اند، و بدون آگاهی از آنهاست که نمی ‌توان وقوع آن را فهمید؛ دلائلی که بدون حتی یکی از آنها جنگ درنمی ‌گرفت؛ یعنی عللی که باید پیش از هر عامل دیگری شناخت.

  

وحید فرخنده خوی فرد

لکۀ ننگی که از دامانِ پهلوی و روحانیت پاک نمی‌شود!

● نوزدهم یک روز از ماههای پاییز، یک روزِ تاریک، یک شبِ سرد، زندانی داخل سلولِ انفرادی خود در تب می‌سوخت. اما نمی‌دانست آتش عمیقِ درونش را خاموش کند، یا سیلاب خیانت وارده به کشورش را مهار....

 

علی شاکری زند

علل واقعی جنگ ایران و عراق

و افسانه‌ی حمله‌ی صدام به ایران به توصیه‌ی شاپور بختیار

بخش دوم:

نقش روزنامه ی لوموند

● از جزئیات بی ‌اساس این ادعا، مانند ادعای «عرب ‌بودن» مردم خوزستان که بگذریم می ماند اتهام ناروایی که این روزنامه به شاپور بختیار وارد می ‌کند. در واکنش به این ادعا از سوی روزنامه‌ ای که از زمان تأسیس آن در محافل دیپلماتیک خوانندگان بسیار داشته ‌است و حسب‌ القاعده بایست اخبار و تحلیل های آن متکی به اسناد غیر‌قابل انکار باشند، شاپور بختیار، با یقین...

 

دستمزد باورنکردنی معلمان مناطق محروم

● معلم‌ هایی هستند که از سر وطن‌ و انسان‌ دوستی به مناطق محروم می‌ روند و خود را وقف تدریس به فرزندان محروم از امکانات آموزشی و رفاهی ایران زمین می‌ کنند ولی به نظر می‌ رسد که تعدادشان زیاد نیست.

 

علی شاکری زند

علل واقعی جنگ ایران و عراق

و افسانه‌ی حمله‌ی صدام به ایران به توصیه‌ی شاپور بختیار

بخش یکم:

دیدن  انگیزه‌ها

در پس اتهامات

● این ادعای سخیف و ناروا که ‌حمله ‌ی نظامی عراق به ایران را شاپور بختیار به صدام حسین توصیه ‌کرده ‌است، و ما در زیر دلائل کودکانه‌ بودن آن را نشان‌ خواهیم‌ داد، از کجا آب می خورد؟ اطلاعات کنونی ما نشان می دهد که صدام حسین از یک سال پیش از حمله‌ ی ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ به ایران، یعنی، تنها، از یکی - دوماه پس ازخروج شاپور بختیار از کشور و ورود او به خاک فرانسه، که اقامت او در این کشور هنوز حتی سامان درستی نیافته ‌بوده، کار تدارک جنگی سخت و طولانی با ایران را آغاز کرده‌ بوده ‌است؛ و حتی بنا به دلائل دیگری او و رژیم بعثی عراق از سالها پیش از آن به تدارک تجهیزات و مهمات بسیار برای جنگی در آینده با ایران پرداخته‌ بودند.

 

علی شاکری زند

دکتر مصدق و اصـلاحـات کاذب 

- بخش سوم

موضع نیروهای سیاسی دیگر

● ناگفته نمی‌ توان‌ گذاشت که بحث اصلاحات ارضی که دکتر مصدق در سخنرانی تاریخی خود به آن پرداخته‌ بود، همانگونه که از سخنان او نیز پیداست، از سالها پیش از سوی برخی از احزاب سیاسی مطرح ‌شده ‌بود. طرح این موضوع انگیزه‌ های گوناگونی داشت که دکتر مصدق به مهمترین آنها در آن زمان پرداخته ‌بود.

 

حسن بهگر

آمریکا چگونه زیر پای بختیار را خالی کرد

● پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب هنوز گره های کور فراوانی داریم که ناگشوده مانده اند و از آن جمله نقش نهضت آزادی در به قدرت رساندن خمینی. قبلا به صورت خلاصه می دانستیم که در یک جلسه بین انقلابیان و سفیر آمریکا بر سر یک حکومت نظامی- آخوندی توافق شده است. 

 

علیرضا مناف زاده

مفهوم «حق ملل در تعیین سرنوشت خویش» و تاریخچۀ آن

● ملت‌ها حق دارند آزادانه و بدون مداخلۀ خارجی نظام سیاسیِ خود را تعیین کنند. این اصل یکی از اصول اساسی حقوق بین‌الملل است. اما با استناد به این اصل نمی‌توان یگانگی سیاسی و تمامیتِ ارضیِ کشوری مستقل و خودفرمان را جزئاً یا کلاً به خطر انداخت و از تجزیۀ خاک آن کشور پشتیبانی کرد. 

 

بنیاد عبدالرحمن برومند:

بحران حق حیات در ایران جدی تر از آن است که نادیده گرفته شود

● گرفتن جان انسان ‌ها (دست ‌کم ۸۲۰۰ مورد از سال ۲۰۰۰ میلاد تا به امروز) با استناد به اعترافات اجباری، محروم کردن متهمان از دسترسی به وکیل، صدور احکام خودسرانه  و توسل به رویه‌ های اجحاف‌ آمیز دیگر که هم قوانین و مقررات داخلی و هم تعهدات بین‌المللی کشور را نقض می‌ کند، درواقع اِعمال زور و قدرت‌ نمایی است و نه شیوه ‌ای مؤثر برای مبارزه با جرم و جنایت.

 

نامه نرگس ﻤﺣﻤ۔دی به نمایندگان مجلس درباره سلول انفرادی

● آگاه هستید که “سلول انفرادی” شکنجه شناخته شده، هدفمند و با کارکردهایی مشخص علیه متهمان است که در طول تاریخ توسط حکومت ها به‌ کار گرفته شده و سال‌ های  اخیر از زندان های گوانتانمو تا ابوغریب و در سرزمین خودمان از بند ۵۹ عشرت آباد تا ۲۔الف، ۲۰۹ و ۲۴۱ تا سلول های انفرادی بندهای امنیت شهرستان ‌ها، انسان‌ های بسیاری را قربانی کرده است. این شکنجه برگ مهمی از “تاریخ شکنجه” را به خود اختصاص داده که برخی حکومت ‌ها، سطرهای سیاه بیشتری را به خود اختصاص داده‌ اند.

 

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

سقوط جمهوری اسلامی به توان دفاعی ربطی ندارد

● دونالد جی ترامپ در حالی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد که اصلی ترین شعار سیاست خارجی اش پاره کردن توافقنامه اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام بود. 

 

دکتر ﻤﺣﻤ۔درضا خوبروی پاک

کردها و بیگانگان

● این نوشته ترجمه ی بخشی از فصل «دلایل فروپاشی جمهوری مهاباد» است. نویسنده، پیش از پرداختن به موضوع، از دستآوردهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جمهوری در دوران کوتاه زندگی خود و سپس به علل فروپاشی آن می‌ پردازد. برای روشن شدن بیشتر آن علل، نویسنده بناچار کوشش کرده است تا جایگاه کردها در ایران و جایگاه ایران در میان دولت های همسایه را مشخص کند.

 

علی شاکری زند

دکتر مصدق و اصـلاحـات کاذب

 یا

یکی از ریشه‌های عمده‌ی ضدِانقلاب ‌اسلامی

«تقسیم اراضی ... با تمرکز جمعیت می تواند عواقب وخیمتری...»

بخش دوم

سخنرانی تاریخی مصدق

در جلسه‌ی سرّی کمیسیون نفت مجلس شانزدهم

● در تمام طول ششماهه ی دوم سال ١٣٢٩، در حالی که ملت به رهبری مصدق علیه دیکتاتوری دولت وقت و در راه ملی کردن صنعت نفت مبارزه می ‌کرد، عده ای نیز برای منحرف کردن افکارعمومی به ‌اشاره ی مراکز بیگانه، تحت عنوان "برنامه های اصلاحی" به طرح اموری انحرافی از قبیل "اصلاحات ارضی" در میان افکار عمومی می پرداختند.

 

سونامی بی سوادی در قشر تحصیل کرده در راه است

بحران باسوادان بی ‌سواد!● 

 

علی شاکری زند

دکتر مصدق و اصـلاحـات کاذب

 یا

یکی از ریشه‌های عمده‌ی ضدِانقلاب ‌اسلامی

«تقسیم اراضی ... با تمرکز جمعیت می تواند عواقب وخیمتری...»● 

 

سخنان شادروان دکتر شاپور بختیار در مخالفت با خودمختاری و تجزیه کردستان

● لیست مصاحبه ها و سخنرانی های دکتر بختیار در کانال یوتیوب سرزمین کهن

 

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

کردستان عراق و بازی مونوپولی● 

 

 

امین درودگر

امنیت ملی و پسوند «اسلامی»؛

یا

چرا علوم انسانی اسلامی وجود ندارد؟● 

 

 

مسعود نقره‌کار

اپوزیسیونی که پیر می‌شود!

●  

 

 

 

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

تجزیه کردستان عراق و ده فرمان اسرائیل● 

 

دموکراسی یک ارزش است نه یک ایدئولوژی

ﻤﺣﻤ۔درضا خوبروی پاک

مردم در نظام دموکراسی، تعریف ها و تقسیم ها

فصل دوم

سلسله مراتب در میان مردم● 

 

معین خزائلی، روزنامه نگار و کارشناس حقوق

نکاتی چند در ضرورت مبارزه با مجازات اعدام● 

 

 

دموکراسی یک ارزش است نه یک ایدئولوژی

ﻤﺣﻤ۔درضا خوبروی پاک

مردم در نظام دموکراسی، تعریف ها و تقسیم ها● 

 

فریدون خاوند (تحلیلگر اقتصادی)

قدرت ایران در خاورمیانه:

از ژئوپولیتیک تا ژئواکونومی ● 

 

دادخواهی برای یک دادخواه:

پرونده‌ای برای عبدالفتاح سلطانی● 

 

خانواده ی لاریجانی ها و دولت فخیمه

آمدنیوز: جلسه صادق لاریجانی با خطیب؛

چاره‌جویی برای عدم درز اطلاعات جاسوسی دختر صادق لاریجانی● 

 

با وجود تایید رسمی حقایق درباره نوزاد ناپدیدشده در اوین،

راحله راحمی‌پور بازداشت شد ● 

 

 

 

 

حسین وصال

در پاسخ به مقاله ی آقای میرفطروس

زیر عنوان

“افسانه ها و افسرده های ۲۸ مرداد” ● 

 

 

پرویز دستمالچی

ترور در برلین -

آخرین بخش

به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد ترور صادق شرفکندی و یاران ● 

 

پرویز داورپناه

چه نباید کرد؟

انتقاد سازنده آری، تحقیر کوبنده نه !  ● 

 

مسعود نقره‌کار

کشتار سال ۶۷ و دفورماسیونِ "حافظه جمعی و تاریخی"

قوت حافظه گر راست نیاید در فکر

عمر اگر صرف شود در سر تکرار چه سود؟

سعدی

● 

 

 

شکایت ﻤﺣ۔ﻤد ملکی و ﻤﺣ۔ﻤد نوری‌زاد از سرانِ جمهوری اسلامی

هولوکاستِ شیعی ● 

 

بیانیه ی سندیکای کارگران شرکت واحد

هفدهمین روز اعتصاب غذای رضا شهابی ●  

 

ع. اروند

به مصدق بزرگ

به  مناسبت سالگرد ۲۸ مرداد

... آنکه روشنی گردید

● مردی که در آیینه‌ ای آینده را می دید

   چشمی که بر لوح زمان ننوشته را می‌ خواند

   آزرده جان بر نعره‌ ی مستانه ‌ی بی ریشگان خندید

   و‌از محنت ملت 

   ازدیده اشک خون به دامن راند

 

گفت ‌وگوی روزنامه بهار با زنده یاد خسرو شاکری زند

نگرانی از تحریف تاریخ* ● 

 

تهران – هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران

فاجعه ۲۸ مرداد فراموش شدنی نیست ● 

 

ﻤﺣ۔ﻤدرضا نیکفر

تأمل بر عدالت ● 

 

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

رضا شهابی در آستانه نهمین روز اعتصاب غذا در زندان رجایی شهر ● 

 

 

ﻤﺣ۔ﻤدرضا نیکفر

سیستم و مسئولیت – یادداشتی خطاب به فاطمه صادقی

این یادداشتی است خطاب به خانم فاطمه صادقی، دختر شیخ صادق خلخالی، نخستین حاکم شرع “دادگاه ‌های انقلاب”. ● 

 

 

متن سخنرانی آقای حسن نقیبی عضو شورای عالی نهضت مقاومت ملی ایران

بر مزار دکتر شاپور بختیار و سروش کتیبه

روز ۱۵ امردادماه ۱۳۹۶

در گورستان مونپارناس پاریس ● 

 

متن پیام دکتر مسعود نقره کار

به مناسبت بزرگداشت دکتر شاپور بختیار ● 

 

علیرضا مناف زاده (پژوهشگر تاریخ)

چگونه می‌توان

به کارنامۀ سیاسی دکتر شاپور بختیار

نگریست؟ ● 

 

ع. ش زنـد

در سوگ شاپور بختيار

که در ششم اوت يکهزار و نهصد و نود و يک به قتل رسيد

از خاک، اين سفر...

● زاريد ساقيان که ز ميخانه پير رفت

 

موييـــد! ابرو بــاد! که از بيشه شير رفت

گرييد بخرادان که زديوان عقــل و داد

 

فرزانه نجيب و دبيــر خبيــر رفت

ناليــد! چنگ و عود! که ناهيد شد خموش

 

وز خاک سوی عرش ملائک، نفير رفت

 

نهضت مقاومت ملی‌ ایران - ‌هند

گزارش کوتاه برگزاری مراسم ۶ اوت ● 

 

 

حسن بهگر

یک صغیر و سه قیم ● 

 

ناصر رحیم‌خانی

باز هم درمعنای تنفیذ ● 

 

مسعود نقره کار

آثارِ رحمانیتِ یک آیه:

شاپور بختیار و فریدون فرخزاد ●  

 

 

س. اقبال

نگاه نزدیک

«روحانی روحانی، رأی مرا پس بده!» ● 

 

شیرین سمیعی

اقامت در خارج از کشور ● 

 

رضا مقصدی

به خاطره‌ی معطر ِ مریم میرزاخانی

"مریمِ" اعداد

● از مدار ِ مرزها گذشت

نامِ نازنین ِ دختری زدودمان ِ آب.

خواب را ز چشم ِ چشمه، دور کرد

همنشین ِ دلنشین ِ آفتاب.

 

مجید ﻤ۔ﺣﻤدی

هفت پیامد فقر در جامعه ایران

بر اساس آمارهای متفاوت در ایران میان ۱۱ تا ۲۱ میلیون حاشیه نشین وجود دارد.● 

 

دکتر ﻤ۔حمدعلی دادخواه، وکیل پایه یک دادگستری:

دادگستری، کارایی عمل به قانون اساسی را نداشته

● ما باید عشق به ایران و عشق به این سرزمین را در جان و خمیرمایه همه دانشجویان رشته حقوق بارور کنیم.

 

 

 

 

 

ﻤﺣﻤ۔درضا نیکفر

آموختن و آمیختن

به احترام آموزگار ارجمند، دکتر عزت الله فولادوند●  

 

تهران – هیئـت اجرائیه جـبهه مـلی ایـران

دریغ و تاسف از درگذشت دانشمند نامدار ایرانی●  

 

پشت پرده های سی ام تیر

مستندی از شادروان خسرو شاکـری زند

سخنی پیرامون سی ام تیر ۱۳۳۱● 

 

 

 

 

بازخوانی مصاحبه ی دانشمند فقید مریم میرزاخانی با گاردین

ریاضیات برایم شبیه کوهنوردی است● 

 

 

علی شاکری زند

سلطه‌ی دیوان و رژیم تباهیها

تنها بهدست مردم برچیده خواهد شد

بخش دوم

جمهوریت، مشروعیت الهی و انحطاط اجتماعی و فرهنگی● 

 

در بیانیه جمعی از کارشناسان بخش آب عنوان شد:

وضعیت آب کشور به مرحله سرنوشت سازی رسیده است

دهه ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۶ دهه ملی آب اعلام شود● 

 

 

 

خواهم شدن به کوی مغان آستین فشان

زاین فتنه ها که دامنِ آخِر‌زمان گرفت حافظ

علی شاکری زند

سلطه‌ ی دیوان و رژیم تباهی‌ ها تنها به دست مردم برچیده خواهد شد

بخش نخست

انحطاط اجتماعی و فرهنگی نتیجه ی جمهوری اسلامی ● 

 

 

 

حسین غلامی

مرزهای آزادگی و وارستگی کجاست؟

گزارشی از دیدار با عبدالفتاح سلطانی ●  

 

محمّد نوری زاد

قاضی و نمکفروش + تحلیل هفته ●  

 

نمیر: از افتخارات جمهوری اسلامی

دو میلیون و هشت صدوهشت هزار معتاد، کارنامه رقت ‌آور ستاد مبارزه با مواد مخدر

 

 

ما زبان را ننگریم و قال را

ما درون را بنگریم و حال را

مولوی

● چند روز پیش با خبر شدم عده ‌ای در شهر کلن/آلمان به پخش نشان مصدق سرگرمند و نیز نام این‌ جانب را بدون اطلاع قبلی و اخذ اجازه به صورت اسامیِ «واجدین شرایط» دریافت مدال افزوده اند.

بدین‌ وسیله می ‌خواهم نام مرا از آن طومار بردارند و می ‌گویم:

نشان مصدق را در سینه باید داشت نه بر آن!

و آن‌ کس که این دُرِّ گران‌ بها را از سال‌ های نوجوانی با عشق به مصدق و نهادن گام به ‌راه آن ابرمرد یکتا‌ و ماندن بدون وقفه در آن ‌راه در سویدایِ دل جا داده است نیازی به «نشان» از هیچ‌ کس، بالاخص از افرادی که با این‌ گونه رفتار ‌‌«اهلیت» خویش را به تماشا گذاشته ‌اند، ندارد.

حسن نقیبی

۲ تیر ۱۳۹۶

۲۳ ژوئن ۲۰۱۷

 

پرویز داورپناه

حراج «نشان مصدق» در آلمان

برو این دام بر مرغی دگر نِه

که عَنقا را بلند است آشیانه

حافظ

● 

 

 

 

مسعود نقره کار

در شناختِ "مزدورانِ نَرم" ● 

 

ویدئو

„هرکس باد بکارد، طوفان درو خواهد کرد“

● “میشائیل لودرز” (Michael Lüders

 

 

 

 

نمیر: کدام قانون؟

سکوت قانون در برابر پدیده اسیدپاشی

اسیدپاشان گستاخ شده‌اند ● 

 

 

تهران – جبهه ملی ایران

خشونت و تروریسم را محکوم می کنیم ● 

 

 

علی شاکری زند

آیا در این "انتخابات" ملت شکست خورد؟

بخش دوم:  تحریم انتخابات و نتایج گذشته، حال و آینده ی آن ● 

 

 

 

 

 

نگرانی از وضعیت نرگس محمدی و آتنا دائمی دو فعال لغو اعدام:

آزادشان کنید ● 

 

 

علی شاکری زند

آیا در این "انتخابات" ملت شکست خورد؟

مسیر پیروزی بر جهل و زور از چه مراحلی می گذرد؟ ● 

 

محمد مهدوی‌فر شاعر «شعر الفبا»  بازداشت شد

آ مثل آزادی بر ما شد ارزانی                    آ مثل آب و برق شد مفت و مجانی

ب مثل یک باتوم در دست مردی شوم         روزی که می بارد بر ملتی مظلوم ● 

 

سیف الدین فَرغانی

این عوعوی ِ سگان ِ شما نیز بگذرد

با مقدمه کوتاهی از رضا مقصدی

هم مرگ، بر جهان ِ شما نیز بگذرد

 

هم رونق ِ زمانِ شما نیز بگذرد

وین بوم ِ محنت از پی ِ آن تا کُند خراب

 

بر دولت/ آشیان ِ شما نیز بگذرد

باد ِخزان ِ نکبت ِ ایام، ناگهان

 

بر باغ وُ بوستان ِ شما نیز بگذرد

 

 

 

مجید محمدی

نظام رای‌گیری در ایران:

توده‌وار، بیعتی و مستعد تقلب ● 

 

 

علی شاکری زند

تحریم انتخابات

ساده انگاری مبارزه نیست

جدی گرفتن آن است ● 

 

تکذیب مهندس عباس امیر انتظام

هیچگونه موضعگیری خاصی نسبت به انتخابات ندارم ● 

 

گیتی کاوه

چه کار کنم؟

رأی بدهم؟ یا ندهم؟

رای دادن به کاندیداهایی که از صافیِ مقام رهبری عبور کرده‌اند، چیزی نیست بجز مشروعیت دادن به رژیم توتالیتر دینی 

 

علی شاکری زند

گفتید جمهوریت؟

کدام جمهوریت؟

معنای انتخاباتی بدون جمهوریت

و بدون انتخاب

یا یک معضل کلانِ عقلی ● 

 

فرامرز دادرس

کشتار ماهیان خلیج فارس،

سم کشنده جمهوری اسلامی یا توپ لیزری آمریکایی ● 

 

 

بنیاد عبدالرحمن برومند:

آیا قانون قصاص الهی و تغییرناپذیر است؟

«ما از رجم و هیچ‌یک از احکام اسلامی خجالت نمی‌کشیم از این‌رو هیچ‌کس حق ندارد به قاضی بگوید که به برخی از احکام به دلیل اینکه سازمان ملل ناراحت می‌شود، نزدیک نشود.» محمد جواد لاریجانی (رئیس ستاد حقوق‌بشر قوه قضاییه ایران)● 

 

دکتر ﻤﺣمد علی مهرآسا

تجزیه ایران تنها به سود استعمارگران و استثمارگران است؛ و

فدرالیسم قومی سرانجامی جز تجزیه کشور ندارد ●  

 

 

مسعود نقره‌کار

در معنای نوعی از "اصلاح‌طلبی":

به جنایتکارتر رأی ندهید، به جنایتکار رأی بدهید! ● 

 

علی شاکری زند

در چنگال جمهوری اسلامی

اسارت تا کی؟

تحریم بساط فریب «انتخابات»

به عنوان

شیوه ی فعالانه و عمده ی مبارزه

بخش دوم ● 

 

ع. اروند

دلائل پنجگانه ی

یک «اصلاح طلب» طنز نویس خوش قریحه

برای شرکت در انتخابات ● 

 

فریدون خاوند (تحلیلگر اقتصادی)

فوران «پوپولیسم» در انتخابات ریاست جمهوری ایران ● 

 

علی شاکری زند

در چنگال جمهوری اسلامی

اسارت تا کی؟

«انتخابات» کاذب را هرچه یکصدا تر تحریم کنیم!

بخش یکم:

نظامی که سرکردگانش نیز در انتظار سقوط آن بسر می برند!   ● 

 

نامه ﻤﺣمد نوری زاد به رهبر:

ما اگر می رویم، شما بمانید ● 

 

 

 

م- سحر

یک همدانی ی «همه چیزدان» که خود را «فارس» معرفی می کند!

در حالیکه ظاهراً معنای «فارس» را به درستی ندانسته است!

به راستی چه دست هایی و به چه دلیلی ایشان را کاندایدای نوبل صلح کردند و آن نشان را به چارقد و چاقچور او دوختند؟ 

 

مصاحبه با دکتر بختیار درباره ی نمایندگان مجلس

استعفای نمايندگان مجلس ● 

 

ع. اروند

ولادیمیر مهربان ● 

 

مصطفی بادکوبه ای (امید)

وطن یعنی...

 

جنبش‌های دینی ایرانی در قرن‌های دوم و سوم هجری

نوشته دکتر غلام‌حسین صدیقی

دکتر غلام‌حسین صدیقی در بحبوحه انقلاب با بازگشت خمینی:

«روزی خواهد آمد که شما در عرصه بین‌المللی از آوردن نام ایران و ایرانی خجل و شرمسار باشید».

«بزرگترین عیب ما بی‌انصافی است. بی‌انصافی دردآوری درباره‌ی دیگران» ● 

 

 

 

محمدرضا خوبروی پاک

نمایندگان مردم

تاریخچه مختصری از نمایندگی ● 

 

 

 

 

علی شاکری زند

ورشکستگی اخلاقی کامل نظام حاکم و نشانه هایی از آغاز فروپاشی آن

ضرورت گام هایی کوتاه و سنجیده برای اتحاد آزادیخواهان واقعی ●  

 

 

 

 

علی شاکری زند

کسانی که تروریست ها و خرابکاران را مردم می نامند! (بخش دوم)

تکمله ای در توضیح بعضی از مقولات و مفاهیم مقاله ی

سی و هشتمین سال تشکیل دولت شاپور بختیار ● 

 

 

 

 

 

  

علی شاکری زند

کسانی که تروریست ها و خرابکاران را مردم می نامند! (بخش یکم)

تکمله ای در توضیح بعضی از مقولات و مفاهیم مقاله ی

سی و هشتمین سال تشکیل دولت شاپور بختیار ● 

 

محمّد امینی

در راه راست گرداندن چند ناراستی

(بخش یکم) ● 

  

 علی شاکری زند

به مناسبت سی و هشتمین سال تشکیل دولت ملی بختیار

صدیقی، بختیار، برومند، سنجابی، شریعتمداری، خمینی

نگاهی به مناسبات و گفت و گوهای رهبران ملی و سران مذهبی در آخرین ماههای ۱۳۵۷

بخش سوم

نوبت خطرکردن بختیار برای

نجات کشور از سقوط در پرتگاهی

که به سوی آن می رفت ● 

 

علی شاکری زند

به مناسبت سی و هشتمین سال تشکیل دولت ملی بختیار

صدیقی، بختیار، برومند، سنجابی، شریعتمداری، خمینی

نگاهی به مناسبات و گفت و گوهای رهبران ملی و سران مذهبی در آخرین ماههای ۱۳۵۷

بخش دوم

آیا نظام مشروطه منسوخ شده بود؟

جلوگیری از نخست  وزیری صدیقی

و نوبت خطرکردن بختیار  ●    

 

علی شاکری زند

به مناسبت سی و هشتمین سال تشکیل دولت ملی بختیار

صدیقی، بختیار، برومند، سنجابی، شریعتمداری، خمینی

نگاهی به مناسبات و گفت و گوهای رهبران ملی و سران مذهبی در آخرین ماههای ۱۳۵۷ 

بخش یکم ●  

 

محمد رضا خوبروی پاک

حقوق مردم و شهروندی

مردم کیانند؟

بخش یکم ●