نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏سه شنبه‏، 2022‏/22‏/11

 

 

 

 

نمایندگان پارلمان اروپا خواهان تروریست شناختن سپاه پاسداران شدند

روز پنج‌شنبه ۳ آذر ۱۴۰۱، پارلمان اروپا نشستی ویژه با هدف بررسی وضعیت فعلی ایران در اعتراضات برگزار کرد.
این نشست در حالی برگزار شده که اتحادیه اروپا به تازگی تحریم‌های تازه‌ای را در واکنش به سرکوب اعتراضات ایران علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.
در نشست ویژه برگزار شده، به این موضوع که مقامات جمهوری اسلامی همچون دوره‌های گذشته اعتراضات مسالمت‌آمیز شهروندان را به شدت سرکوب و از ارائه هرگونه آمار دقیق جا‌ن‌باختگان و بازداشت‌شدگان سرباز زده‌اند، توجه ویژه شد.
«الیویه وارهلی»، کمیسر امور همسایگی و گسترش اتحادیه اروپا، با اشاره به «استفاده نامناسب از زور علیه معترضان»، از این که جمهوری اسلامی هیچ آماری در این خصوص ارائه نکرده به شدت انتقاد کرد.
«چارلی وایمر»، از اعضای پارلمان اروپا نیز در این نشست صراحتا گفت معترضان در ایران «مشورت» نمی‌خواهند، بلکه خواستار «جدایی از جمهوری اسلامی» هستند.
این عضو پارلمان اروپا، چنانچه بسیاری از شهروندان ایرانی در سراسر جهان اعلام کرده‌اند، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست که دیپلمات‌های جمهوری اسلامی مستقر در پایتخت‌های خود را اخراج کنند و نمایندگان اتحادیه اروپا را نیز فراخوانند و سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کنند.
«خاویر زارزالخوس»، نماینده اسپانیا در پارلمان اروپا نیز، با اشاره به ارائه تسلیحات ساخت ایران به روسیه برای استفاده در اوکراین، از اتحادیه اروپا خواست در یک اقدام «مسوولانه‌تر»، سفرای جمهوری اسلامی را از خاک این اتحادیه اخراج کند.
او گفت: «رژیم ایران یک خطر بزرگ فراتر از خاورمیانه است. آیا قابل قبول است که ما همچنان سفرای جمهوری اسلامی را در خاک اتحادیه اروپا را داریم؟ باید مسوولانه‌تر اقدام کنیم.»
«ورونیکا ورسیونووا»، نماینده پارلمان اروپا از جمهوری چک نیز گفت، جمهوری اسلامی تغییر نکرده و این اتحادیه اروپا است که باید تغییر کند.
او افزود: «ما باید ضمن محدود کردن داد و ستد با ایران، تحریم‌های بیشتری اعمال کنیم.»
«فردریک ریس»، نماینده پارلمان اروپا از بلژیک، با نام بردن از «کیان پیرفلک»، کودک۱۰ ساله کشته شده در اعتراضات شهروندان ایذه و سرکوب گسترده معترضان در ایران، اعتراضات مردم ایران را «انقلاب» نامید.
«ایوان اشتفانک»، نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی نیز، با تایید گفته‌های فردریک ریس اعلام کرد که اقدام مردم ایران دیگر اعتراض نیست بلکه «انقلاب» است.
«برنارد گوتا»، نماینده فرانسه در پارلمان اروپا، بازگشت وضعیت ایران به حالت عادی را غیرممکن دانست و گفت: «اعتراضات چنان گسترش یافته و سرکوب چنان شدیدتر شده که امکان ندارد رژیم کنترل وضعیت را بدست بگیرد. این حکومت دینی به پایان خودش رسیده است.»
پیشتر، رییس پارلمان اروپا نیز با تاکید بر حمایت از خواست معترضات در ایران، و اشاره به تحریم جمهوری اسلامی علیه چند عضو پارلمان اروپا اعلام کرده بود که اعضای هیات‌ها و کمیته‌های پارلمانی، «تا اطلاع‌ثانوی» با مقامات ایران به‌صورت مستقیم در تماس نخواهند بود.
«روبرتا متسولا» در روز دوشنبه۳۰آبان و همزمان با شلیک گلوله‌های جنگی و کشتار بی‌رحمانه شهروندان ایران در جوانرود، پیرانشهر و مهاباد اعلام کرد که پارلمان اروپا، «به شدت مخالفت خود با احکام اعدام و سرکوب خشن اعتراضات مشروع شهروندان ایرانی را اعلام می‌کند و از مقامات ایران می‌خواهد هم اکنون به این وضعیت خاتمه دهند.»
سرکوب گسترده اعتراضات و کشتار بی‌وقفه معترضان از جمله بیش از ۵۰ کودک طی سه ماه گذشته موجب شده است که روابط جمهوری اسلامی با غرب پرتنش شود.
رهبر جمهوری اسلامی همواره مردم معترض را «بازی‌خورده و فریب‌خورده دولت‌های غربی» به ویژه اسراییل و آمریکا توصیف می‌کند، در حالی که وزارت خارجه آمریکا هرگونه نقش خود یا دیگر عوامل خارجی در اعتراضات را رد کرده است.
در جریان اعتراضاتی که با قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی به دست ماموران گشت ارشاد در روزهای پایانی شهریور۱۴۰۱ آغاز شد، دولت‌های آمریکا، کانادا، بریتانیا و اتحادیه اروپا، در بسته‌های جداگانه‌ای عوامل سرکوب در ایران از جمله گشت ارشاد را تحریم کنند.
سازمان‌ حقوق‌بشر ایران با تاکید بر حداقلی بودن آمار ارایه شده در آخرین گزارش خود شمار کشته‌شدگان اعتراضات ایران را دستکم ۴۱۶ نفر اعلام کرده و گفته است که جمهوری اسلامی در این اعتراضات دست به جنایت علیه بشریت زده است.

 

سه شنبه ۳ آذر ۱۴۰۱

_______________________________________________________________

مقالات منتشر شده الزاما نقطه نظر، بيانگر سياست و اهداف نشریۀ اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران نميباشند. حق ويرايش اخبار و مقالات ارسالی برای هیئت تحریریۀ نشریه محفوظ است.