نشریۀ  اینترنتی نهضت مقاومت ملی ایران

N A M I R

‏پنجشنبه‏، 2011‏/02‏/17

 

57-170211


رسانه های فرانسه :

جمهوری اسلامی : چاه کنی که خود به چاه افتاد

 

رادیو فرانسه، ناصر اعتمادی : نشریات امروز فرانسه امروز بدون استثنا مطالب و تفسیرهایی به تظاهرات دیروز مخالفان حکومت ایران در پشتیبانی از قیام مردم مصر و نیز مخالفت با دیکتاتوری حاکم بر ایران اختصاص داده اند. این نشریات نوشته اند که رهبر جمهوری اسلامی به دام سخنانی افتاد که در آخرین خطبه های نماز جمعه تهران در حمایت از مردم مصر ایراد کرد. زیرا، مخالفان حکومت اسلامی با اتکا به همین حمایت تظاهراتی بر پا کردند که به ضد حکومت اسلامی ایران تبدیل شد.

 

لوموند روزنامۀ عصر پاریس در مطلبی به همین مناسبت نوشته است که برغم ممنوعیت ها و تهدیدها و دستگیری دهها تن از فعالان سیاسی برای جلوگیری از برگزاری راهپیمایی دیروز دهها هزار ایرانی در تهران، مشهد، اصفهان، رشت، شیراز و کرمانشاه به خیابان ها ریختند و به مناسبت اعلام پشتیبانی خود از قیام های مردمان مصر و تونس اعتراض و مخالفت خود را علیه دیکتاتوری حکومت اسلامی ایران اعلام کردند. لوموند به نقل از جامعۀ حقوق بشر ایران نوشته است که دو تظاهرکننده در تهران و اصفهان به ضرب گلولۀ مأموران جمهوری اسلامی ایران از پای درآمده اند و دهها نفر دیگر زخمی و دستگیر شده اند.

 

لوموند به نقل از دو جوان تحصیلکرده که در تظاهرات دیروز تهران شرکت کرده اند نوشته است که در تظاهرات دیروز جوانان و به ویژه زنان حضور چشمگیری داشتند که قصدشان در وهلۀ نخست شکستن دیوار ترسی است که حکومت اسلامی ایران با سرکوب جنبش اعتراضی سال گذشته بر کشور حاکم کرده بود. لوموند از قول همین جوانان افزوده است که جنبشی که دیروز ازسرگرفته شد متوقف نخواهد شد.

 

خبرنگار لوموند سپس به اظهارات عبدالله گل رییس جمهوری ترکیه اشاره می کند که سفر رسمی اش به ایران همزمان بود با ناآرامی های دیروز این کشور. رییس جمهوری ترکیه در یک کنفرانس خبری در تهران در حضور همتای ایرانی خود بی آنکه نامی از جمهوری اسلامی ایران ببرد، صریحا گفت : وقتی که رهبران دولت ها به مطالبات ملت هایشان توجه نمی کنند، خود ملت ها به مطالبات شان رسیدگی می کنند.

 

ژان پی یر پرن خبرنگار لیبراسیون در تفسیری که در شمارۀ امروز این نشریه به تظاهرات دیروز مردم تهران اختصاص داده نوشته است که مخالفان حکومت اسلامی با اتکا به ادعای رهبر جمهوری اسلامی ایران او و نظام اسلامی را دیروز به چالش کشیدند. رهبر جمهوری اسلامی از تظاهرات مردم مصر در آخرین خطبه هایش در نماز جمعۀ تهران پشتیبانی کرده بود و مخالفان نیز به همین منظور خواستار برگزاری تظاهرات دیروز شدند که البته با مخالفت جمهوری اسلامی روبرو شد. خبرنگار لیبراسیون سپس افزوده است که این نخستین بار بود که در یک سال گذشته تظاهرات اعتراضی در تهران و دیگر شهرهای بزرگ کشور برگزار شد. ژان پی یر پرن در ادامه افزوده است که بیشترین شمار درگیری ها میان پلیس و تظاهرکنندگان در شهرهای مشهد و تهران روی داد.

 

لیبراسیون همانند همۀ دیگر نشریات امروز فرانسه به این شعار تظاهرکنندگان دیروز ایران اشاره کرده که با الهام از قیام های مصر و تونس در خیابان ها فریاد می زدند : "مبارک، بن علی، نوبت سیدعلی!"

 

خبرنگار فیگارو نیز از تظاهرات دیروز مخالفان به عنوان آزمون سرزندگی جنبش سبز در ایران یاد کرده که در نتیجۀ سرکوب سال گذشته تا حدود بسیاری خاموش شده بود. فیگارو می افزاید که از نظر مخالفان حکومت اسلامی، تظاهرات دیروز شروع دوباره برای جنبش اعتراضی ایران بود که پس از ماهها خاموشی جان دوباره ای گرفت. با این حال، دلفین مینویی به نقل از مخالفان نوشته است که موانع در ایران برای رسیدن به گشایش سیاسی و آزادی بسیار بیش از تونس و مصر است. زیرا، در تونس مردم از همراهی ارتش برخوردار بودند در حالی که چنین همراهی در ایران فعلاً موجود نیست. در مصر و تونس لایه های فقیر جامعه به جنبش اعتراضی پیوستند، در حالی که جنبش سبز در ایران نیازمند درس آمیزی در این زمینه برای آینده است.

 

"لاکروآ" روزنامۀ مسیحی فرانسه نیز در تفسیر رویدادهای دیروز نوشته است : رژیم ایران که از کشورهای عربی می خواهد از سرمشق جمهوری اسلامی پیروی کنند، حالا با اعتراض ها و مخالفت های داخلی از نو روبرو شده است. "لاکروآ" نیز همانند فیگارو معتقد است که رژیم اسلامی ایران به چاه کنی می ماند که خود به چاه افتاده است. لاکروآ با اشاره به آخرین سخنرانی آیت الله خامنه ای در نماز جمعۀ تهران که در آن از قیام مرد مصر پشتیبانی کرد نوشته است که مخالفان وی، مهدی کروبی و میرحسین موسوی، با پیروی از همین پشتیبانی خواستار برگزاری تظاهرات دیروز شدند که البته مخالفت رژیم اسلامی ایران را در پی داشت. "لاکروآ" در ادامه نوشته است که رهبران ایران بی اطلاع از آنچه که حقیقتاً در جامعه واقعی ایران می گذرد در هفته های گذشته به تکرار موضع رسمی خود در مورد رویدادهای خاورمیانه ادامه دادند و اتفاقات سیاسی مصر یا تونس را به وقوع انقلاب و حکومت اسلامی در سال ۱۳۵۷ در ایران تشبیه کردند.